Български Francais

Аделаид и Анастасия гостуват в 4 ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“

25.06.2023

Тази седмица нашите две доброволки по програма „Европейски корпус за солидарност”, Аделаид и Анастасия, имаха възможността да се срещнат с ученици от френските класове на 4 ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“.

Четири френски паралелки от осми клас научиха повече за стереотипите и навиците, типични за френската култура. Бяха разглеждани теми като гастрономия, мода и кино, а накрая вълнуващите франкофонски сутрини завършваха с играта „Китайски портрет“, която се състои от отговори на различни въпроси, започващи с „ако бях френско ястие / френски град / френски футболист, бих бил…” Сред отговорите на младите франкофони бяха „Макарон“, „Живерни“, „Зидан“.

За нашите доброволци и учениците от 4 ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ тази среща беше прекрасна възможност за обмен на идеи и знания, свързани с френската култура и език.

Поднасяме своите големи благодарности към г-жа Антоанета Чебаева за организацията и любезната подкрепа през тези два дни, както и на г-жа Светла Факлиева, г-жа Красимира Тодорова и г-жа Венета Тотева за топлото посрещане в техните класове.

Назад

Agenda - Календар